دمنده هوا
دمنده هوا چیست ؟
دستگاه دمنده هوا وسیله ای است که با ایجاد جریان هوا، به منظور زدودن گرد و غبار یا آلودگی های محیط، در موارد متعددی مورد استفاده قرار می گیرد. دمنده هوا که در مواردی به آن بلوور (دمنده و مکنده هوا) نیز گفته می شود، مقدار مشخصی از هوا را از اطراف خود به سمت فن دمنده هوا هدایت کرده و از آن جا با ایجاد فشار بالایی هوا را به بیرون منتقل می کند. امروزه زدودن گرد و غبار و برخی ذرات آلوده از روی وسایل و سطوح کاری، یکی از دغدغه های کاربران بوده که استفاده از دستگاه دمنده هوا ، یک راهکار مناسب برای رهایی از این مشکل است. فن های دمنده هوا انواع مختلفی دارند، از این انواع می توان به دمنده هوا صنعتی، دمنده هوا بنزینی و دمنده هوا گرم و… اشاره کرد.
اغلب دمنده ها علاوه بر قابلیت ایجاد دمش با فشار بالا، از قابلیت مکش نیز برخوردار هستند. عملکرد دمش و مکش هوا به کمک ایجاد فشار هوا صورت می گیرد و در حالت مکندگی نیاز به نصب یک کیسه جهت نگهداری زباله نیز می باشد.
دمنده هوا از قطعات متعددی تشکیل می شود که برخی از مهم ترین آن ها شامل فن دمنده هوا ، مخازن، مبدل، سوپاپ، موتور و فیلتر هوا می باشند. برخی از برند های دمنده هوا به منظور افزایش کارایی دستگاه، دکمه ای را جهت تنظیم سرعت دمنده هوا بر روی بدنه دستگاه تعبیه کرده اند که به موجب آن می توان با توجه به نیاز خود، سرعت مد نظر دستگاه را تنظیم کرده و از ایجاد فشار مضاعف بر دستگاه دمنده هوا جلوگیری کرد.
کاربرد دستگاه دمنده هوا
دمنده هوا علاوه بر کاربری های سبک مثل مصارف خانگی، دارای کاربرد هایی در صنعت نیز می باشد که در ادامه به برخی از مهم ترین آن ها می پردازیم. از جمله کاربرد های دمنده هوا در مصارف خانگی می توان به زدودن گرد و غبار و ذرات ریز موجود در لوازم الکترونیکی مثل لپ تاپ، کیس های کامپیوتر و کیبرد اشاره کرد. همچنین از این دستگاه می توان برای تمیز کردن قطعات و یا داخل خودرو، باد کردن وسایل بادی، افزایش شعله آتش، تمیز کردن پرده ها و لوستر و همچنین تمیز کردن زمین از برگ و خاشاک استفاده کرد.
در صنایع مختلف مثل صنعت تولید آرد، صنعت سیمان، بکارگیری در معادن، صنعت نفت و گاز، صنایع فلزات و سنگ، صنایع آبکاری، استفاده در سیلو ها، صنایع کاغذ، صنعت چوب، صنعت کاشی و سرامیک و... دمنده هوا به عنوان یکی از تجهیزات اصلی مورد استفاده قرار می گیرد و متناسب با نیاز می توان از انواع دمنده ها مثل دمنده هوا بنزینی ، دمنده هوا صنعتی ، دمنده هوا گرم و... استفاده کرد.
لازم به ذکر است که استفاده از انواع دمنده هوا در صنعت چوب و نجاری بیشتر از صنایع دیگر به چشم می خورد. چرا که در صنعت نجاری، استفاده طولانی مدت از دستگاه های برشکاری و سایش، موجب تولید مقادیر بسیاری از براده های چوب بر روی سطوح و هوا می شود که این ذرات برای سلامتی انسان بسیار مضر هستند. همچنین انباشت بیش از اندازه ذرات چوب بر روی قطعات و ماشین آلات نجاری امکان خرابی و کاهش طول عمر دستگاه را افزایش می دهد. از این رو استفاده از دستگاه دمنده هوا به عنوان راه حلی کارآمد و ارزان در این صنعت مرسوم است.
محصول پیشنهادی: بلوور و دمنده هوا 600 وات رونیکس دیمر دار
نکات ایمنی استفاده از دمنده هوا
استفاده از دمنده هوا مستلزم رعایت یک سری نکات ایمنی می باشد تا احتمال آسیب رسیدن به دستگاه به حداقل برسد.
قبل از هر چیز باید توجه داشت که دستگاه دمنده هوا هرگز نباید در معرض آب یا رطوبت قرار گیرد چرا که نفوذ آب به داخل دستگاه و قطعات دمنده هوا امکان خرابی و سوختگی را به شدت افزایش می دهد از این رو توصیه می شود در مکان هایی که احتمال خیس شدن دستگاه وجود دارد ابتدا محل را خشک کرده و سپس از دمنده هوا استفاده بکنید. نکته دیگر در هنگام استفاده از دمنده هوا این است که، به علت دور موتور بالای دستگاه، روشن بودن مداوم آن ممکن است موجب آسیب رسیدن به موتور و فن دمنده هوا شود. به همین جهت همواره پیشنهاد می شود تا در حین کار، هر چند دقیقه یک بار دستگاه را خاموش کرده و پس از مدتی که موتور دستگاه کمی سرد شد، دوباره شروع به کار کنید.
در صورتی که در صنایع مختلف از دمنده هوا استفاده می کنید بهتر است به هنگام به کارگیری دستگاه، حتما از ماسک و عینک ایمنی مناسب استفاده کنید چرا که زدودن ذرات و گرد و غبار از روی سطوح به وسیله دمنده هوا، گاها موجب پراکندگی ذرات به سمت فرد می شود و ممکن است در اثر وارد شدن این گرد و غبار به چشم یا ریه ها، شخص دچار بیماری شود.
پارامتر های مهم در انتخاب دمنده هوا
پیش از انتخاب دمنده هوای مناسب ابتدا بهتر است در مورد یک سری از پارامترها اطلاعات کافی را داشته باشیم تا بهترین گزینه را انتخاب کنیم. مهم ترین پارامتر به هنگام خرید دمنده هوا ، دور موتور دستگاه است. شایان ذکر است که هر چه دور موتور دمنده هوا بیشتر باشد، قدرت دستگاه بالاتر بوده و در نتیجه فشار بیشتری از سوی دستگاه اعمال می شود. این مورد اهمیت زیادی دارد چرا که کم بودن قدرت موتور باعث می شود تا دمنده هوا نتواند نیاز ما را در هنگام استفاده برطرف کند و از طرفی زیاد بودن قدرت موتور موجب هدر رفت هزینه و مصرف بیش از حد انرژی می شود.
یکی دیگر از موارد مهم در دستگاه دمنده و مکنده ، قابلیت تنظیم سرعت است. مدل های قدیمی دستگاه دمنده فقط قادر بودند تا با یک سرعت ثابت هوا را به جریان در بیاورند اما امروزه برند های برتر قابلیت تنظیم سرعت را به دستگاه های خود اضافه کرده اند تا به کمک آن با توجه به نوع کاربری، سرعت مد نظر را تنظیم کرده و از مصرف بیش از اندازه انرژی و آسیب رسیدن به دستگاه جلوگیری شود.
همچنین حجم هوای خروجی دستگاه یکی دیگر از موارد مهم به هنگام انتخاب دمنده هوا می باشد. این مورد ارتباط مستقیم با توان دستگاه دارد از این رو بدیهی است که هر چه توان موتور بیشتر باشد، حجم هوای خروجی دستگاه دمنده هوا نیز بیشتر خواهد بود.
لازم به ذکر است که تمامی پارامترهای ذکر شده در قیمت دمنده هوا تاثیر مستقیم دارند و با تغییر هر یک از این موارد قیمت دمنده هوا نیز نسبت به آن تغییر می کند.
مشاهده بیشتر