اینورتر پنتاکس PENTAX
آشنایی با اینورتر پنتاکس
کشور ایتالیا در زمینه ساخت انواع تجهیزات صنعتی الکتریکی و الکترونیکی مثل الکتروموتور، پمپ آب، اینورتر و... شهرت جهانی دارد. پنتاکس یکی از شرکتهای تولید تجهیزات صنعتی است که محصولات آن در کل دنیا شناخته شده هستند و در کشور ایران نیز مصرف بالایی دارند. اینورتر پنتاکس میتواند یک گزینه بسیار مناسب برای خرید این وسیله صنعتی پرکاربرد باشد.
دو مدل اینورتر DSI-200 و DSI-400 از محصولات این برند ایتالیایی در داخل خود ایران مونتاژ شده و راحتتر قابل خریداری هستند. تولید محصولات این برند در داخل ایران باعث شده است که اینورترهای پنتاکس از خدمات پس از فروش بسیار مناسبی نیز بهرهمند باشند. با خرید تولیدات مونتاژِ این برند به یک اینورتر با استانداردهای اروپایی اما با قیمتی به مراتب مناسبتر دسترسی خواهید داشت.
انواع اینورترهای Pentax
برخی محصولات پنتاکس در داخل ایران مونتاژ شده و با تنوع کاملا کاربردی برای عموم فعالیتهای صنعتی و ساختمانی مناسب هستند. انواع اینورتر Pentax در مدلهای تکفاز و سهفاز طراحی شدهاند. تمامی محصولات طراحی شده این برند از قابلیت جدا کردن پنل کنترل برخوردار بوده و برای کنترل سرعت موتور از ولوم مستقل با کارکردی ساده استفاده میکنند. این محصولات را از نمایندگی اینورتر پنتاکس تهیه کنید. انواع کنترل دور موتور پنتاکس به قرار زیر هستند:
اینورتر Pentax مدل DSI-400
:این محصول اینورتر پنتاکس تکفاز و سهفاز است که برای کنترل سرعت موتورها در محدوده 0.75 الی ۴۰۰ کیلووات طراحی شده است. اینورترهای تکفاز سری DSI-400، در محدوده توان 0.75 تا 4 کیلووات طراحی شده اند. همچنین برخی از تیپهای این مدل از نوع اینورتر پنتاکس سهفاز با قابلیت اتصال برق صنعتی طراحی شدهاند. این دستگاه یک مبدل قدرتمند با کارکرد مطمئن برای تبدیل برق تکفاز به سهفاز است. همه اینورترهای پنتاکس سری DSI-400، دارای امکاناتی همچون کیپد جداشونده، شبکه ارتباطی، ولوم دستی و ورودی و خروجی آنالوگ هستند.
اینورتر Pentax مدل DSI-200
:یک مدل اینورتر پنتاکس تکفاز و سهفاز است که انحصاراً برای راهاندازی موتورهای القایی کوچک و تکفاز در محدوده توان 0.4 الی 5.5 کیلووات طراحی شده است. کاربرد اینورتر پنتاکس مدل DSI-200 برای تجهیزات ساختمانی از قبیل انواع موتور پمپ و موتور AC صنعتی مناسب است. این اینورتر در ابعاد کوچک طراحی شده و روش نصب و راهاندازی سادهای دارد. خرید اینورتر پنتاکس مدل DSI-200 در عموم صنایع سبک و فضاهای ساختمانی متداول است. همه اینورترهای پنتاکس سری DSI-200، دارای امکاناتی همچون کیپد جداشونده، شبکه ارتباطی، ولوم دستی و ورودی و خروجی آنالوگ هستند.
اینورتر Pentax مدل DSI-100
:اینورتر پنتاکس DSI-100 برای کارکرد موتورهای نسبتاً کمتوان در محدوده 0.4 الی ۵.۵ کیلووات طراحی شده است. از اینورتر پنتاکس DSI-100 عموماً برای نصب بر روی موتور پمپهای صنعتی استفاده میکنند. برای ساخت این محصول از قابلیت کنترل V/F با عملکرد دقیق استفاده شده است. همچنین با توجه به کاتالوگ اینورتر پنتاکس مدل DSI-100 دارای خروجیهای دیجیتال و آنالوگ است که مکانیزم کنترل سرعت موتورهای الکتریکی را هرچه سادهتر خواهد کرد.
مزایای اینورتر پنتاکس
اینورترهای پنتاکس در توانهای متفاوتی ساخته شده تا شما قدرت انتخاب بیشتری در هنگام خرید داشته باشید. حداکثر توان اینورتر pentax به 400 کیلووات میرسد.
از دیگر مزایای درایو پنتاکس این است که این محصول، فرآیند نصب بسیار سادهای دارد. برای نصب نیازی به انجام مراحل خاصی نیست و به سادگی این اینورتر جای خود را در محیط صنعتی مورد نظر شما پیدا کرده و شروع به کار میکند. همچنین برنامهریزی درایو پنتاکس بسیار ساده بوده و میتوان با توجه به نیاز خود آنها را برنامهریزی کنید.
شاید نام پمپ آب پنتاکس را شنیده باشید که در بازار تجهیزات صنعتی کاملا شناخته شده هستند؛ زیرا این محصولات با کیفیت بالای خود به خوبی توانستهاند نظر مشتریان را جلب کنند. درایو پنتاکس نیز دقیقا چنین شرایط و کیفیتی را دارد. کیفیت بالای درایو پنتاکس به شما کمک میکند تا سالهای سال از این دستگاه در کاربردهای موردنظر خود، استفاده کنید. با کیفیت بالا و طول عمر مناسب دیگر نیازی نیست نگران هزینه تعمیر یا نگهداری دستگاه باشید.
قابلیتهای فنی اینورتر پنتاکس
هر کدام از مدل های اینورترهای پنتاکس، با توان خروجی و مشخصات فنی گوناگونی تولید میشوند. اینورتر پنتاکس dsi-400 وکتور کنترل تا حداکثر 500 هرتز و قبلیت کنترل برداری(V/F) تا 3200 هرتز را دارد. بهتر است در انتخاب و خرید اینورترهای برند پنتاکس به مشخصات فنی دستگاه نیز به خوبی توجه کنید، یا اگر آشنایی ندارید با کارشناسان ما در ماناموتور تماس و مشاوره بگیرید تا در خرید آن دچار مشکل خاصی نشوید.
ورودی و خروجیهای دستگاه
اینورترهای پنتاکس از انواع مختلف ورودی و خروجی آنالوگ و دیجیتال برخوردار است تا کاربر در هنگام استفاده از محصول دچار محدودیت خاصی نباشد. با اینورتر PENTAX به سادگی میتوانید انواع الکتروموتور و دینام های صنعتی را کنترل نمایید.
کنترل برق ورودی و خروجی اینورتر
ولتاژ خروجی به صورت خودکار تنظیم شده تا اختلاف پتانسیل در شبکه به صورت ثابت نگهداری شود. همچنین اضافه ولتاژ و جریان دستگاه به صورت کاملا خودکار تنظیم میشود. این اینورترها قابلیتی دارند که کمک میکند تا پس از قطع جریان برق بتوان در بازه زمانی کوتاهی اینورتر را روشن نگاه داشت. همچنین از دیگر مشخصات فنی اینورتر پنتاکس این است که قابلیت کنترل محدود جریان لحظهای را دارد. با این قابلیت دیگر خطاهای اضافه یا افت جریان را به صورت پی در پی مشاهده نمیکنید و در روند کار دستگاه اختلالی ایجاد نمیشود.
کاربرد اینورتر پنتاکس
طیف گسترده توان درایوهای پنتاکس به شما کمک میکند تا از اینورتر پنتاکس در محیطهای صنعتی بسیار گوناگون استفاده کنید. به طور مثال این اینورتر گزینه بسیار مناسبی برای کنترل و حرکت نوار نقاله است. در این اینورتر به ترمز DC دسترسی دارید که باعث میشود حرکت و توقف نوار نقاله به خوبی کنترل شود.
همچنین این اینورترها در موارد زیر کاربرد دارند:
- انواع ماشین آلات صنعتی، چاپ و بسته بندی
- صنایع غذایی، نساجی، چوب، پلاستیک و ماشین کاری
- انواع پمپ ها و فن ها برای تنظیم فشار و دمای ثابت
اینورتر پنتاکس dsi-200 انتخاب خوبی برای تامین قدرت فنهای مختلف محوری و سانتریفیوژ نیز هست. با خرید این مدل میتوانید انواع مختلفی از سانتریفیوژها را راهاندازی کنید. همچنین با این اینورتر توانایی کنترل انواع موتور فنهای تهویه هوا را دارید. برخی از کاربردهای اینورترهای برند پنتاکس به شرح زیر است:
- راهاندازی انواع پمپ آب و استفاده به عنوان بوستر پمپ
- توانایی کنترل انواع موتور بالابرهای سبک و سنگین
استفاده از اینورتر پنتاکس در بوستر پمپ
بوستر پمپ ها از دو یا چند پمپ تشکیل شده که به صورت موازی کار میکنند و دورثابت و دور متغیر میباشند.
بوستر پمپ دور ثابت
در بوستر پمپ های دور ثابت از یک کنترلر یا PLC برای کنترل سیستم و برای هر پمپ از یک کنتاکتور جهت استارت و استپ استفاده میشود. در بسیاری مواقع از دو یا چند پرشر سوئیچ به جای کنترلر استفاده میشود. این بوستر پمپها فشار را بصورت پلهای کنترل میکنند و تعداد استارت و استپ پمپها زیاد میباشد. جریان راهاندازی بالا و عدم تثبیت فشار از معایب این نوع بوستر پمپها میباشد.
بوستر پمپ دور متغیر
در بوستر پمپ های دور متغیر یک درایو یا اینورتر به سیستم کنترل اضافه میشود که در هر لحظه میتواند دور یکی از پمپها را کنترل نموده و فشار ثابتی ایجاد نماید. در این حالت نوسانات کوچک فشار با تغییر دور پمپ متصل به اینورتر تنظیم میشود که منجر به فشار یکنواخت میگردد و همچنین با تغییر دور پمپ، تعداد استارت و استپ پمپها کم میشود.
معمولا روش کنترل بوستر پمپ های دور متغیر به دو صورت انجام میگیرد:
1- یکی از پمپها با اینورتر کنترل میشود و بصورت دور متغیر میباشد و سایر پمپها در صورت نیاز به صورت مستقیم استارت میشوند. این روش یک روش معمول میباشد که در ایران و بسیاری از کشورهای غربی استفاده میشود. درایو پنتاکس نیز در این روش مورد استفاده قرار میگیرد. اشکال این روش نیز جریان راهاندازی بالا و عدم کنترل فشار پمپهایی میباشد که به صورت مستقیم استارت میشوند. استارت مستقیم پمپ علاوه بر جریان راهاندازی بالا باعث ضربات مکانیکی در لحظه استارت و استپ پمپ و افزایش استهلاک پمپ میشود. در بعضی مواقع برای اینکه کارکرد پمپها از نظر زمانی یکسان باشد، برای هر پمپ دو کنتاکتور در نظر گرفته میشود تا قابلیت تعویض پمپها و در اصطلاح Auto-change وجود داشته باشد.
2- همه پمپها توسط یک اینورتر استارت میشوند. یعنی پمپ اول با اینورتر استارت میشود و زمانیکه پمپ دوم مورد نیاز است، اتصال اینورتر از پمپ اول قطع و به صورت مستقیم به شبکه وصل میشود و سپس پمپ دوم توسط اینورتر استارت میگردد.
روش دوم روشی غیر استاندارد میباشد که متاسفانه در ایران استفاده میشود، ولی در کشورهای غربی و اروپایی مورد استفاده قرار نمیگیرد. این روش برای این استفاده میشود که همه پمپها به صورت نرم و با جریان راهاندازی پائین با درایو استارت گردند ولی در عمل خلاف این انتظار اتفاق میافتد.
اشکال کار این روش این میباشد که جریان پمپها در لحظه سوئیچ از اینورتر به شبکه به شدت افزایش مییابد و حتی از جریان راهاندازی پمپ به صورت مستقیم نیز بسیار بیشتر است و باعث آسیب به سیم پیچهای الکتروپمپ خواهد شد.
این جریان بالا به دو دلیل اتفاق میافتد، دلیل اول اینکه وقتی پمپ در سرعت بالا از درایو جدا میشود و تا زمانیکه به شبکه وصل شود، اگر چه این زمان بسیار کوتاه میباشد ولی به دلیل فشار زیاد در خروجی پمپ، سرعت پمپ خیلی سریع افت میکند و هنگام وصل به شبکه، جریان راهاندازی دوباره افزایش مییابد.
دلیل دوم این جریان بالا به خاطر این می باشد که حتی اگر سرعت پمپ چندان افت نکند، وقتی پمپ در سرعت بالا در یک لحظه از اینورتر جدا میشود بخاطر چرخش دورانی روتور و وجود پسماند مغناطیسی در استاتور و عدم وجود مصرفکننده جهت تخلیه ولتاژ استاتور، الکتروپمپ حالت ژنراتوری پیدا میکند و باعث ایجاد ولتاژی بالا در استاتور میشود و از آنجا که به خاطر نوسان سرعت روتور، ولتاژ شبکه با ولتاژ استاتور پمپ سنکرون نمیباشد، در لحظه اتصال ولتاژ شبکه به استاتور در بسیاری از مواقع بخاطر اختلاف ولتاژ بالا، جریان شدیدی در استاتور ایجاد میشود که در طول زمان باعث آسیب به سیم پیچهای موتور خواهد شد.
استفاده از اینورتر برای تمام پمپها
به دلیل مشکلات فوق امروزه در بسیاری از کشورهای غربی برای تمام پمپ ها از اینورتر استفاده میشود که مشکلات هر دو روش فوق را برطرف مینماید.
در این صورت نیاز به استفاده از کنتاکتور، بی متال و کنترلر یا PLC برای سیستم کنترل نمیباشد و به ازای هر پمپ از یک اینورتر استفاده میشود که تابلو کنترل سادهتر و کارایی بسیار بالاتری خواهد داشت. درایو پنتاکس نیز میتواند با استفاده از این روش برای کنترل بوستر پمپها استفاده شود.
در این روش از یک سنسور فشار استفاده میشود که فشار آب را به اینورترها ارسال میکند. اینورترها اطلاعات را بین هم ارسال و دریافت میکنند. ابتدا اینورتر اول استارت شده و با توجه به میزان فشار و با استفاده از کنترلر داخلی سرعت پمپ اول را کنترل مینماید. اگر فشار کافی ایجاد نشود، سرعت اینورتر اول به بیشترین مقدار خواهد رسید، در این لحظه اینورتر دوم استارت میشود و کنترل فشار را بر عهده خواهد گرفت و اینورتر اول با سرعت ماکزیمم ادامه کار خواهد داد.
اگر مصرف آب کاهش یابد و فشار خروجی بالا رود، سرعت پمپ دوم کاهش مییابد، اگر سرعت از حدی کمتر شود اینورتر دوم استپ شده و دوباره کنترل فشار بر عهده اینورتر اول خواهد بود. به دلیل راهاندازی نرم الکتریکی و مکانیکی پمپها محدودیتی در تعداد استارت و استپ پمپها وجود ندارد.
در این روش هر تعداد اینورتر و پمپ را میتوان با هم استفاده نمود. این روش هم با درایو پنتاکس dsi-200 تکفاز و هم با درایو پنتاکس dsi-400 سهفاز قابل انجام میباشد. از آنجا که قیمت اینورتر پنتاکس dsi-200 تکفاز اقتصادیتر میباشد، استفاده از آنها برای بوسترهای دو پمپ و سه پمپ بسیار مناسب خواهد بود و جایگزین بسیار مناسبی برای کنتاکتورها و بی متالها، کنترلر و PLC میباشند و همچنین کارایی سیستم را بسیار بالا خواهد برد و باعث کاهش مصرف برق و کاهش استهلاک و هزینههای تعمیرات پمپ خواهد شد.
طریقه نصب، سیمبندی و تنظیم پارامترهای اینورترهای پنتاکس برای بوستر پمپها در راهنمای نصب و راهاندازی بوستر پمپها توضیح داده شده است.
چرا از اینورتر پنتاکس تکفاز در راهاندازی پمپ آب خانگی استفاده میکنند؟
خرید اینورتر Pentax در سطح نیازهای ساختمانی، اتوماسیون صنعتی و راهاندازی موتور پمپ آبهای خانگی متداول است. بهطور کلی اینورتر پنتاکس تکفاز قابلیتهای عملکرد تحت کارکرد یکسره پمپ آب را دارد. چرا که:
- با توانایی کنترل فشار پمپ آب طراحی شده است.
- به راحتی میتوانیم از روی اینورتر پمپ را روشن و خاموش کنیم.
- از سنسور فشار در خروجی اینورتر و قابلیت تغییر دور موتور توسط این سنسور استفاده شده است.
- این اینورترها از قابلیت راهاندازی و یا توقف نرم بدون وارد شدن فشار بیش از حد بر روی موتور پمپ برخوردار هستند.
- قیمت اینورتر پنتاکس به نسبت از دیگر برندها کاملا اقتصادی است.
خرید مطمئن درایو پنتاکس از ماناموتور
اگر قصد خرید اینورتر پنتاکس را دارید، میتوانید از خدمات سایت ماناموتور استفاده کنید. با سفارش این محصول از سایت، خرید اینورتر پنتاکس را به صورت کاملا آنلاین تجربه خواهید کرد. کافیست محصول موردنظر را به سبد خرید اضافه کنید و از روشهای مختلف پرداخت برای واریز مبلغ سفارش خود کمک بگیرید. ماناموتور روشهای ارسال متنوعی نیز برای شما در نظر گرفته تا سفارش را در سریعترین زمان ممکن دریافت کنید.
در جدول زیر میتوانید انواع کد اینورتر های پنتاکس را با مشخصات کامل با هم مقایسه و در قسمت سرچ سایت آن را جست و جو نمایید:
برای بهتر دیدن جدول، موبایل خود را به صورت افقی نگه دارید.
مدل اینورتر پنتاکس | توان | ولتاژ کاری | کد فنی (جهت مشاهده مشخصات و قیمت بروز اینورتر پنتاکس، کدها را در سایت ماناموتور جست و جو کنید) |
DSI-200 | 1.5 | تکفاز 220 ولت | PENTAX-DSI-200-1K5G1 |
2.2 | تکفاز 220 ولت | PENTAX-DSI-200-2K2G1 | |
0.4 | تکفاز 220 ولت | PENTAX-DSI-200-K40G1 | |
0.75 | تکفاز 220 ولت | PENTAX-DSI-200-K75G1 | |
DSI-400 | 4 | تکفاز 220 ولت | PENTAX-DSI-400-004G1 |
4 | سه فاز 380 ولت | PENTAX-DSI-400-004G3 | |
11 | سه فاز 380 ولت | PENTAX-DSI-400-011G3 | |
15 | سه فاز 380 ولت | PENTAX-DSI-400-015G3 | |
18.5 | سه فاز 380 ولت | PENTAX-DSI-400-018G3 | |
22 | سه فاز 380 ولت | PENTAX-DSI-400-022G3 | |
30 | سه فاز 380 ولت | PENTAX-DSI-400-030G3 | |
37 | سه فاز 380 ولت | PENTAX-DSI-400-037G3 | |
45 | سه فاز 380 ولت | PENTAX-DSI-400-045G3 | |
55 | سه فاز 380 ولت | PENTAX-DSI-400-055G3 | |
75 | سه فاز 380 ولت | PENTAX-DSI-400-075G3 | |
90 | سه فاز 380 ولت | PENTAX-DSI-400-090G3 | |
110 | سه فاز 380 ولت | PENTAX-DSI-400-110G3 | |
132 | سه فاز 380 ولت | PENTAX-DSI-400-132G3 | |
160 | سه فاز 380 ولت | PENTAX-DSI-400-160G3 | |
1.5 | تکفاز 220 ولت | PENTAX-DSI-400-1K5G1 | |
1.5 | سه فاز 380 ولت | PENTAX-DSI-400-1K5G3 | |
200 | سه فاز 380 ولت | PENTAX-DSI-400-200G3 | |
250 | سه فاز 380 ولت | PENTAX-DSI-400-250G3 | |
2.2 | تکفاز 220 ولت | PENTAX-DSI-400-2K2G1 | |
2.2 | سه فاز 380 ولت | PENTAX-DSI-400-2K2G3 | |
315 | سه فاز 380 ولت | PENTAX-DSI-400-315G3 | |
355 | سه فاز 380 ولت | PENTAX-DSI-400-355G3 | |
400 | سه فاز 380 ولت | PENTAX-DSI-400-400G3 | |
5.5 | سه فاز 380 ولت | PENTAX-DSI-400-5K5G3 | |
7.5 | سه فاز 380 ولت | PENTAX-DSI-400-7K5G3 | |
0.75 | تکفاز 220 ولت | PENTAX-DSI-400-K75G1 | |
0.75 | سه فاز 380 ولت | PENTAX-DSI-400-K75G3 |
مشاهده بیشتر