شرکت هوشمند سازان حرکت

الکتروموتور تک فاز

  • ارزان ترین
  • گران ترین
  • کمترین وزن
  • بیشترین وزن
  • بیشترین موجودی
مشاهده به صورت

قیمت الکتروموتور تک ‌فاز | قیمت دینام تک فاز | ماناموتور

الکتروموتور تک فاز فاز یکی از انواع الکتروموتور AC است که انرژی الکتریکی را به انرژی مکانیکی تبدیل می‌کند. این الکتروموتور با نام دینام تک فاز نیز شناخته می‌شود. موتور الکتریکی تک فاز در دو نوع تک خازن و دو خازن تولید می‌شود. مناسب ترین قیمت الکتروموتور تک فاز و قیمت دینام تک فاز را همراه با مشاوره فنی رایگان از ماناموتور بخواهید

مزایای خرید الکتروموتور تک فاز از مانا موتور

مزایای خرید الکتروموتور تک فاز از ماناموتور

فروشگاه ماناموتور برند شرکت هوشمند سازان حرکت ، از سال 1391 بیش از 12 سال تجربه در زمینه فروش الکتروموتور و انواع تجهیزات صنعتی دارد. خرید الکتروموتور تک فاز فاز به همراه دریافت مشاوره فنی و تخصصی توسط ماناموتور، پشتوانه اعتماد مشتریان است. مزایای خرید از ما:

  • ماناموتور عضو اتحادیه فروشندگان ماشین آلات صنعتی
  • مناسب ترین قیمت
  • مشاوره فنی و تخصصی
  • ارایه کالای اصلی به همراه گارانتی معتبر
  • امکان ارائه فاکتور رسمی
  • سریع ترین زمان ارسال
قیمت الکتروموتور تک فاز و قیمت دینام تک فاز

قیمت دینام تک فاز | نکات مهم

برای مقایسه قیمت دینام تک‌ فاز ، باید توان‌های برابر یا سایر مشخصات برابر از موتورها، مانند دور خروجی یا گشتاور برابر را مد‌نظر قرار دهیم. در چنین شرایطی بین انواع موتور تک‌ فاز ، قیمت الکتروموتور تک‌ فاز قطب چاکدار به دلیل ساختاری ساده، پایین‌تر از سایر انواع موتورها است.

طبیعی است که براساس نوع موتور هرچه قطعات جدید و بیشتری در موتور به کار گرفته شود، قیمت الکتروموتور تک ‌فاز و به دنبال آن کارایی و قدرت آن افزایش پیدا می‌کند. به طور مثال موتور تک‌فاز دو خازنه به دلیل استفاده همزمان از دو خازن با ظرفیت بالا برای استارت و ظرفیت متوسط یا پایین برای کار دائمی، قیمت بالاتری نسبت به انواع دیگر مانند قطب سایه‌دار دارد.

همچنین از دیگر عوامل مهم و تأثیرگذار در قیمت الکتروموتور تک ‌فاز می‌توانیم به جنس بدنه اشاره کنیم. بدنه‌های چدنی به دلیل نوع تولید و فرآیندهای سخت ریخته‌گری مقاومت بیشتری در برابر حرارت و خوردگی دارند و طبیعی است که قیمت بالاتری از انواع الکتروموتور تک‌فاز آلومینیومی داشته باشند.

در همین راستا و در جهت اطلاع از آخرین به روز رسانی قیمت انواع دینام صنعتی می‌توانید به سایت ماناموتور مراجعه کنید.

برندهای مطرح تولید‌کننده الکتروموتور تک‌فاز

فاکتور مهم دیگر، هنگام انتخاب و خرید الکتروموتور تک ‌فاز ‌، برند سازنده است که تأثیر بسیار زیادی نیز در قیمت تمام شده محصول دارد. از برندهای ایرانی تا چینی و حتی ژاپنی و آلمانی در بازار ایران عرضه شده ‌است.

  • الکتروموتور تک فاز موتوژن
  • الکتروموتور تک فاز الکتروژن
  • الکتروموتور تک فاز استریم
  • الکتروموتور تک فاز کاجیلی

در حال ‌حاضر برندهای ایرانی توانسته‌اند با رعایت استانداردهای مطرح بین‌المللی و کیفیت ساخت مطلوب، محصولات خود را عرضه نمایند. برندهای ایرانی موتوژن و الکتروژن با کیفیت‌های مناسب، بازه قیمتی مناسب و منعطفی دارند که مشتریان می‌توانند با توان‌های اقتصادی متفاوت، موتورهای تک‌فاز آن‌ها را خریداری کنند.

تنوع محصولات در این دو برند ایرانی نیز در سال های گذشته به شکل قابل توجهی در دسته دینام تک‌فاز افزایش یافته است. موتوژن شناخته‌ شده‌ترین برند ایرانی است که در زمینه ساخت انواع الکتروموتور تکفاز کوچک فعالیت می‌کند. الکتروموتور تک‌فاز موتوژن طراحی مستحکم و کارایی با راندمان بالا دارد. انواع الکتروموتور تک ‌فاز موتوژن از توان نیم اسب الی ۳ اسب در مدل‌های پوسته چدنی و آلومینیومی موجود هستند.

اما در میان برندهای خارجی موجود در ایران، باید به دو برند مشهور و معتبر استریم و کاجیلی اشاره کنیم. برند معتبر و بزرگ استریم یک تولید‌کننده چینی است که موتورهای تک‌فاز خود را از ظرفیت‌های کوچک تا محدوده 3 اسب بخار تولید می‌کند. الکتروموتور استریم تنوع زیادی دارد و هم اکنون از طریق نمایندگی رسمی استریم در ایران با قیمت مناسب بدون واسطه قابل خریداری است.

کاربرد الکتروموتور

کاجیلی دیگر برند چینی معتبر و مشهوری است که مشتریان زیادی در بازار ایران دارد. این تولید‌کننده محبوب، الکتروموتور تک ‌فاز خود را در گروه‌های مختلف بر اساس توان خروجی به بازار ایران عرضه می‌کند. این شرکت در ایران نمایندگی رسمی دارد که بهترین قیمت مدل خارجی را ارائه می‌دهد. اکثر انواع تک ‌فاز کاجیلی در بدنه‌های آلومینیومی تولید می‌شوند و به ندرت موتور پوسته چدنی از نوع تک‌فاز تولید شده است. این برند خارج از سایزهای استاندارد نیز برخی موتورهای تک ‌فاز را برای سفارشات خاص تولید می‌کند.

خرید موتور تک‌ فاز 220 ولت و نکات کلیدی

موتورهای الکتریکی این امکان را به مشتری می‌دهد تا با استفاده از نیروی برق، نیروی مکانیکی و حرکتی مد‌نظر خود را تولید کنند. بسته به تعداد فازهای منبع تغذیه، می‌توان انواع مختلفی از موتورها از جمله تک ‌فاز و سه‌ فاز را استفاده کرد. تبدیل انرژی الکتریکی به مکانیکی در الکتروموتور تک ‌فاز توسط برق 220 ولت تک ‌فاز صورت می‌گیرد. همچنین تولید الکترو موتور تک‌ فاز بسیار مقرون به صرفه‌تر و آسان‌تر است.

الکتروموتور تک فاز

موتور تک ‌فاز نوعی ماشین الکتریکی دوار است که می‌تواند انرژی برق را به انرژی مکانیکی در ساده‌ترین شکل ممکن تبدیل کند. در این مقاله قصد داریم تا هرآنچه لازم است برای خرید و انتخاب موتورهای الکتریکی تک فاز بدانید، برای شما بازگو کنیم. همچنین انواع موتورهای یادشده در برندهای مختلف موجود در ایران نیز بررسی خواهند شد.

علت نامگذاری این موتور به نام موتور تک ‌فاز ، استفاده آن از منبع تغذیه تک ‌فاز است. این نوع از موتورهای الکتریکی دارای دو نوع سیم‌کشی داغ و خنثی است. توان این مدل از موتورهای الکتریکی حتی می‌تواند تا 3 کیلووات هم برسد. همچنین ولتاژهای تغذیه موتورهای فوق به صورت هماهنگ متفاوت هستند.

موتور تک ‌فاز تنها یک ولتاژ متناوب دارند. در این نوع از موتورها مدار الکتریکی با دو سیم کار می‌کند که جریان عبوری از آن‌ها همیشه یکسان است. به دلیل نوع طراحی و البته پتانسیل خاص، اکثر انواع آن در سایزها و ابعاد کوچک با گشتاوری محدود هستند. با این وجود با قدرت حداکثر 10 اسب بخار نیز وجود دارند که می‌توانند با اتصالات 440 ولت نیز کار کنند.

این موتورها میدان مغناطیسی دوار ایجاد نمی‌کنند و به همین دلیل است که نیاز به راه‌انداز دارند. برای همین است که در بسیاری از انواع موتورها از خازن راه انداز استفاده می‌شود. موتورهای فوق تنها یک میدان جایگزین ایجاد می‌کنند. همین موضوع عاملی است تا بحث خود راه انداز در الکتروموتور تکفاز به کلی منتفی شود. اما از طرفی به دلیل ساختار ساده، تعمیر و نگهداری از آنها کار آسانی است.

ساختار داخلی الکتروموتور

از طرف دیگر به دلیل استفاده از طراحی نه‌چندان پیچیده و قطعات کوچک، قیمت و هزینه انرژی دینام تکفاز نیز به شکل قابل توجهی از سایر موتورها یعنی دو ‌فاز و سه ‌فاز کمتر است. همین موضوع باعث می‌شود تا بسیاری از مشتریان در کاربردهای کوچک صنعتی، کارگاهی، اداری و خانگی از موتورهای تکفاز استفاده کنند.

دور خروجی و تعداد قطب

به‌طور کلی هر اندازه تعداد قطب‌های موتور بیشتر باشد، از سرعت نامی آن کاسته شده و بر گشتاور آن افزوده می‌شود. به‌ این ‌ترتیب با توجه به تعداد قطب‌ها سرعت دینام ۲۲۰ ولت در بازه 750 الی 3000 دور بر دقیقه قرار دارد. عموم مدل‌های الکتروموتور تک ‌فاز 3000 دور را با تکنیک استاتورهای ۲ و یا 4 قطب طراحی می‌کنند.

نوع موتور

گشتاور استارت

گشتاور شکست

تقسیم فازی (مقاومت راه‌انداز)

100 تا 250 درصد گشتاور نامی

تا 300 درصد گشتاور نامی

خازن راه‌انداز

250 تا 400 درصد گشتاور نامی

تا 350 درصد گشتاور نامی

خازن دائم

100 تا 200 درصد گشتاور نامی

تا 250 درصد گشتاور نامی

دو خازنه

200 تا 300 درصد گشتاور نامی

تا 250 درصد گشتاور نامی

قطب چاکدار

40 تا 60 درصد گشتاور نامی

تا 140 درصد گشتاور نامی

تعداد قطب‌ها معمولا از طریق کارخانه و روی پلاک محصول مشخص می‌شود اما اگر مشخص نشده باشد، با استفاده از سرعت روتور که روی پلاک نقش بسته است، می‌توان آن را محاسبه کرد.

پوسته الکتروموتور

متریال پوسته همواره از مهمترین نکات خرید دینام ۲۲۰ ولت است. اگر چه به ‌علت توان کم و فضای کار سبک، استفاده از پوسته آلومینیومی متداول است، اما در بسیاری از فضاهای صنعتی، از الکتروموتور تک ‌فاز ۳ اسب و یا ۲ اسب از پوسته چدنی استفاده می‌شود.

جنس بدنه در اکثر مدل ها، آلومینیوم است. این موضوع به دلیل خاصیت‌ها و ویژگی‌های ذاتی این ماده از جمله وزن پایین‌تر آن نسبت به سایر مواد مانند چدن است. البته در برخی انواع خاص نیز به دلیل نیاز به توان حرارتی و مقاومت بالاتر، جنس بدنه چدن است. اما به طور کلی با توجه به اینکه اکثر کاربردهای دینام های تک‌فاز کوچک و محدود هستند و نیاز به مقاومت حرارتی و خوردگی خاصی ندارند، استفاده از آلومینیوم مرسوم‌تر است. زیرا وزن کل محصول را به شکل قابل توجهی پایین می‌آورد.

گشتاور و توان دینام 220 ولت

گشتاور میتواند از درصد خاصی از گشتاور نامی حک شده روی پلاک موتور باشد. در این قسمت، گشتاور استارت و شکست موتورهای تک‌ فاز به عنوان درصدی از گشتاور نامی بر اساس نوع موتور بیان شده است.

دسته‌بندی توان انواع الکتروموتور تک ‌فاز

موتورهای تک ‌فاز را در توان‌های پایین از محدوده 0.5 الی ۳ اسب طراحی می‌کنند. اصولاً ولتاژ تک‌فاز 220 ولت، ظرفیت راه‌اندازی موتورهای قدرتمند با توان بالاتر از ۳ اسب را ندارد و در این‌ صورت باید از الکتروموتورهای سه ‌فاز استفاده کنید. تمامی این موارد در قیمت الکتروموتور تک فاز ، قیمت موتور تک فاز و قیمت دینام تک فاز موثر است.

  • الکتروموتور تک فاز نیم اسب
  • الکتروموتور تک فاز 1 اسب
  • الکتروموتور تک فاز 1.5 اسب
  • الکتروموتور تک فاز 2 اسب
  • الکتروموتور تک فاز 3 اسب>

الکتروموتور تک ‌فاز نیم اسب

الکتروموتور تک ‌فاز نیم اسب برای طراحی سیستم‌های کوچک خانگی و صنعتی کارایی دارد. مقدار توان آنها معادل 0.37 کیلو وات است و معمولاً از نوع ۴ پل و با سرعت ۱۴۰۰ دور طراحی می‌شوند. با پوسته چدنی و یا آلومینیومی موجود هستند و در تیپ‌های مختلف بدون خازن و یا موتور تک‌فاز با خازن راه‌انداز طراحی می‌شوند.

الکتروموتور تک‌ فاز ۱ اسب

الکتروموتور تک ‌فاز ۱ اسب از جمله کاربردی‌ترین این موتورها محسوب میشود. مدل‌های ۱ اسب را عموماً به صورت ۲ و یا ۴ قطب از نوع 1400 دور طراحی می‌کنند. راه‌اندازی لوازم خانگی، موتور کولر آبی، انواع پمپ آب و الکتروموتور بالابر و… از جمله کاربردهای این مدل میباشد.

الکتروموتور تک ‌فاز 1.5 اسب

الکتروموتور تک ‌فاز 1.5 اسب کاربردی گسترده برای مصارف ساختمانی و مصارف صنعتی دارد. تقریباً در تمامی تکنیک‌های طراحی موتور تک ‌فاز از فاز شکسته تا راه‌اندازی دو خازن را در این توان کاربردی طراحی کرده‌اند. از این توان در راه اندازی کمپرسورهای ساده ساختمانی، انواع پمپ آب، کف‌کش‌ها و بالابرهای کارگاهی استفاده می‌کنند.

الکتروموتور تک ‌فاز ۲ اسب

الکتروموتور تک ‌فاز ۲ اسب کاربردهای گسترده‌ای دارد. در عین ‌حال با تنوع زیاد در مدل‌های پایه‌دار و یا فلنج‌دار طراحی ‌شده و در سرعت‌های 1000 الی 3000 دور موجود هستند. این مدل‌ ها، ابعاد صنعتی و کارگاهی دارند و برای ساخت تجهیزات و دستگاه‌ها مانند بتونیر، بالابرهای سبک ساختمانی، انواع پمپ، کمپرسور و وینچ برقی ، اتوماسیون صنعتی و… استفاده می‌شوند.

الکتروموتور تک ‌فاز ۳ اسب

الکتروموتور تک ‌فاز ۳ اسب قوی‌ترین کلاس طراحی موتورهای تک فاز است که در مدل‌های تک‌خازن یا دو خازن راه‌انداز طراحی می‌شود. کاربردهای صنعتی دارد و از آنها برای ساخت دستگاه‌ها مانند بالابرهای تک‌فاز، بتونیرهای 250 و یا ۴۰۰ لیتری، موتور پمپ‌های صنعتی، موتور گیربکس تک‌فاز و بسیاری از سیستم‌های ساده کارخانه‌ای استفاده می‌کنند.

کاربرد الکتروموتور تکفاز 220 ولت

از الکتروموتور تک ‌فاز در ماشین‌های ظرف‌شویی، ماشین‌لباسشویی، خشک‌کن‌ها، دمنده‌ها، دستگاه تراش و هواکش صنعتی نیز استفاده می‌شود. الکتروموتور تکفاز کوچک برای طراحی تجهیزات و سیستم‌های سبک مانند وسایل خانگی کارایی دارد.

البته برای بسیاری از تجهیزات معمول ساختمانی به استفاده از آرمیچر قوی ۲۲۰ ولت نیاز داریم. به علاوه در صورت استفاده از انواع گیربکس‌های صنعتی، می‌توان کاربرد دینام تک‌ فاز را گسترده‌تر کرد به طوری که بتوان از آن در نوار نقاله‌ها، بالابرها و مکان‌هایی که نیاز به گشتاور بالا همزمان با سرعت کم است استفاده شود.

نکته شایان ذکر این است که الکتروموتورهای تک ‌فاز عموما در کاربری‌های کمتر از 3 اسب بخار در نظر گرفته می‌شوند.

  • لوازم خانگی و مصارفت خانگی
  • سیستم تهویه مطبوع خانگی
  • سیستم تهویه مطبوع واحدهای تجاری
  • وسایل و ابزارهای الکتریکی مانند دریل
  • سیستم‌های باز و بسته شدن درب
  • مصارف کارگاهی و صنعتی

البته الکتروموتور های تک فاز در برابر موتورهای سه‌فاز معایبی هم دارند که از جمله آن‌ها می‌توان به ارتعاشات و نویز بیشتر و قدرت کمتر (محدودیت برای توان‌های بالاتر از 2 و 3 کیلووات) اشاره کرد.

راه انداز موتور تک ‌فاز

به ‌طور کلی برای آغاز به‌ کار موتورهای توان بالا مانند الکتروموتور تک‌فاز ۳ اسب باید از تکنیک‌های راه‌انداز خازنی استفاده کنیم. اما معمولاً مدل‌های کم‌توان مانند الکتروموتور تک‌فاز ۱ اسب را بدون نیاز به خازن طراحی می‌کنند.

مرسوم‌ترین و پرکاربرد ترین انواع الکتروموتور تک‌فاز، دو نوع رله‌ای و کلاچ‌دار هستند که به دلیل ساختار خاص خود، توان بالاتری در کاربردهای مختلف دارند. حال بر این اساس، بحث راه‌انداز یا همان استارتر را بر اساس انواع مختلف موتورهای تک‌فاز بررسی می‌کنیم.

  • الکتروموتور فاز شکسته
  • الکتروموتور با خازن راه انداز
  • الکتروموتور با خازن دائم کار (رله ای)
  • الکتروموتور القایی دو خازن (کلاچ‌دار)
  • الکتروموتور القایی قطب چاک‌دار

اجزا تشکیل‌دهنده الکتروموتور تک ‌فاز

به طور کلی هر موتور صرف‌نظر از نوع خاص طراحی آن از دو قسمت مختلف تشکیل شده است. استاتور که بخش ثابت موتور است و روتور که نیروی محرکه و قلب تپنده یک موتور الکتریکی است. در هرکدام از این بخش‌ها وظایف خاصی انجام می‌شود. علاوه بر این اعضای دیگری مانند محفظه یاتاقان، فن خنک‌کننده، شفت، یاتاقان و فریم در موتورهای مختلف از جمله انواع تک‌فاز وجود دارد.

اما در برخی انواع خاص از الکتروموتور تک‌فاز، علاوه بر موارد یاد شده، قطعات و اجزای دیگری نیز یافت می‌شود. مثلا یک موتور دو خازنه شامل دو نوع خازن استارت و خازن دائمی است که بالاتر در مورد آن‌ها توضیح داده شد. دیگر قطعه‌ای که در نوع خاصی از موتورهای تک‌فاز به نام مقاومت استارتر استفاده می‌شود، یک مقاومت به عنوان راه‌انداز است.

تفاوت الکتروموتور تک ‌فاز و سه‌ فاز

به طور کلی قیمت الکتروموتور تک ‌فاز نسبت به الکتروموتور سه‌ فاز پایین‌تر است. یکی از دلایل آن، پایین بودن توان کاری تک‌فاز نسبت به سه‌فاز است. همچنین موتور تک‌فاز دور موتور کمتری نیز نسبت به موتور سه فاز دارد. با این حال هزینه‌های جانبی دینام تک ‌فاز که شامل هزینه تعمیرات و هزینه نگهداری آن می‌شود، به مراتب نسبت به دینام سه‌ فاز بیشتر است.

با وجود پیچیدگی در ساخت هر دو نوع الکتروموتور، ساختار موتور تک ‌فاز ساده‌تر است. همچنین راندمان کاری تک‌فاز پایین‌تر از سه‌فاز است. با این حال کاربرد الکتروموتور تک‌فاز عمدتا در مصارف خانگی و کاربری‌های سبک‌تر است و در مقابل از الکتروموتور‌های سه‌فاز بیشتر در صنایع با کاربری‌های سنگین استفاده می‌شود.

نکته قابل توجه دیگر این است که موتور تک ‌فاز معمولا دارای لرزش بیشتری به هنگام کار هستند.

تفاوت ساختار الکتروموتور تک فاز و سه فاز

تغییر دور الکتروموتور تک ‌فاز

برای تغییر دور در یک دینام تک ‌فاز می توان از اینورترها استفاده کرد. اینورتر تک‌ فاز ابزاری است که برای کنترل سرعت و گشتاور در انواع الکتروموتور تک ‌فاز به کار میرود. البته نکته مهم اینجاست که اتصال تک ‌فاز به اینورتر اصلا راحت نیست و نیازمند اعمال تغییراتی است.

استفاده همزمان از اینورتر با کلید گریز از مرکز و خازن‌های دائمی و استارت، می‌تواند آسیب‌های جدی به الکترو موتور تک ‌فاز وارد کند. بنابراین در مورد استفاده از اینورتر در موتورهای تک‌فاز و نحوه به کارگیری آن قبل از استعلام قیمت الکتروموتور تک فاز ، حتما با تکنسین های ماناموتور، مشورت کنید.

اجزای تشکیل دهنده الکتروموتور

قیمت الکتروموتور تک ‌فاز و چالش انتخاب و خرید؟!

برای استعلام قیمت الکتروموتور تک فاز یا دینام تک فاز یا موتور تک فاز و خرید مطمئن، باید قطعا با یک متخصص الکتروموتور مشورت کنید. در ماناموتور با 12 سال تجربه به عنوان نمایندگی رسمی برندهای ایرانی و خارجی انواع الکتروموتور تک‌ فاز، کاتالوگ و اطلاعات تمامی محصولات در اختیار شما قرار میگیرد.

همچنین مشاوره کاملی برای خرید دینام صنعتی یا همان الکتروموتور صنعتی بر اساس نوع کاربری به شما داده می‌شود تا بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید. نکته جالب در فرآیند خرید شما این است که ضمانت اصالت محصول و گارانتی عمر موتور نیز به مشتری ارائه می‌شود. از مشاوره تا خرید، پرداخت و ارسال در کمترین زمان ممکن و بنا به درخواست مشتری به آسان‌ترین شکل ممکن انجام می‌شود.







مشاهده بیشتر
مشاهده به صورت مشبک لیست Expand

82 آیتم

صفحه
هر صفحه
تنظیم بصورت نزولی
نمایش کالای 1 تا کالای 24 مجموع کل: 82 کالا
مشاهده به صورت مشبک لیست Expand

82 آیتم

صفحه
هر صفحه
تنظیم بصورت نزولی
محصولات بیشتر
نظر