شرکت هوشمند سازان حرکت

موتور گیربکس شافت مستقیم

  • ارزان ترین
  • گران ترین
  • کمترین وزن
  • بیشترین وزن
  • بیشترین موجودی
مشاهده به صورت

ساختار و اطلاعات فنی موتور گیربکس شافت مستقیم

موتور گیربکس شافت مستقیم یکی از پرکاربردترین و محبوب‌ترین الکتروگیربکس‌های مورد استفاده در کارخانه‌ها و کارگاه‌های صنعتی است. ساختار این نوع از موتور گیربکس‌ها بسیار ساده است. معمولا از چرخ دنده‌های هلیکال با زاویه مشخص نسبت به یکدیگر در گیربکس این موتورها استفاده می‌شود. البته در انواعی دیگر ممکن است زاویه‌ای وجود نداشته باشد. گیربکس شافت مستقیم با قابلیت هم‌محور شدن ورودی و خروجی طراحی‌ شده‌اند و در امتداد موتور الکتریکی به ‌راحتی قرار می‌گیرند. نوع چرخ‌دنده کار شده در انواع الکتروگیربکس شافت مستقیم در تمامی مدل‌ها یکسان است. این چرخ‌دنده‌ها به شکل محوری و با استفاده از شیارهای مورب ساخته شده‌اند که با عنوان گیربکس هلیکال شافت مستقیم از سری تجهیزات صنعتی پرکاربرد شناخته می‌شود. ابعاد و اندازه این موتورها معمولا کوچک‌تر از سایر انواع است. به همین دلیل است که دارای کاربردهای گسترده صنعتی هستند.

از نظر قدمت در میان تمامی الکتروگیربکس‌های صنعتی تولیدشده تا به حال، الکتروگیربکس شافت مستقیم دارای بیشترین قدمت است. علت این امر شاید طراحی ساده آن‌ها باشد. اما از نظر بازدهی با گذشت ده‌ها سال، همچنان نوع فوق از موتورهای گیربکس، یکی از برترین‌ها است.

به دلیل اندازه کوچک، این نوع گیربکس‌ها می‌توانند در فضاهای تنگ و کوچک نیز نصب شده و کار کنند. همچنین به دلیل همین ساختار ساده است که تعمیر، نصب یا کار کردن با نوع فوق از الکتروگیربکس‌ها بسیار آسان می‌باشد. این درحالی است که برخی سایر موتورهای گیربکس‌دار به دلیل طراحی پیچیده، حساسیت‌های نصب و نحوه فعالیت الکتروگیربکس محدودیت‌های جدی در تعمیر، نصب یا کار کردن ایجاد می‌شود.

موتور گیربکس شفت مستقیم

معمولا در بخش جعبه‌دنده خود دارای دو سری چرخ‌دنده هستند. دسته اول چرخ دنده‌های اصلی یا محرک هستند. دسته دوم از چرخ دنده‌ها نیز وظیفه تحریک چرخ دنده‌های اصلی را بر عهده دارند. در واقع دسته دوم از چرخ دنده‌ها وظیفه انتقال گشتاور و دور موتور به محور دیگر را دارند.

 در طراحی این نوع از الکتروگیربکس‌ها انتقال نیرو با حرکت یک نقطه در طول دنده انجام می‌شود. شافت اصلی گیربکس در نوع فوق، دقیقا با شافت موتور هم راستا است. به همین دلیل است که گیربکس شافت مستقیم می‌تواند علاوه بر الکتروموتور با سروو موتور و .... نیز کار کند.

موتور گیربکس شافت مستقیم

نکته بسیار مهمی که در اکثر انواع گیربکس‌های شافت مستقیم باید به آن اشاره کرد، بازده بالای آن‌ها است. در انواع هلیکال از موتورهای فوق، به دلیل استفاده از ساختار هلیکال، بازدهی حداقل 90 درصد است. این عدد در برخی از انواع گیربکس‌های شافت مستقیم می‌تواند حتی تا بیش از 95 درصد نیز افزایش یابد.

 موتور گیربکس شافت مستقیم در بیش از 16 مدل مختلف طراحی می‌شود. همواره در طراحی انواع جدید از موتور گیربکس‌ها، مهندسان طراح سعی دارند تا با ارائه ساختارهای مختلف به گشتاورها و نسبت تبدیل‌های بالاتری برسند. در گیربکس‌های شافت مستقیم به لطف همان ساختار ساده و قدیمی این امر به راحتی محقق می‌شود. اما در بسیاری از گیربکس‌های مدل جدید، دسترسی به گشتاورها و نسبت تبدیل‌های بالا به سختی حاصل می‌شود.

موتور گیربکس شفت مستقیم ترمینال بغل

چگونگی قرار گرفتن این چرخ‌دنده‌های مارپیچی از نوع هلیکال در کنار یکدیگر ساختار فنی انواع گیربکس شافت مستقیم را تشکیل خواهد داد. در شرایط معمولی از ۲ یا ۳ زوج دنده هلیکال برای تبدیل توان و سرعت از سمت ورودی تا خروجی استفاده ‌شده است. ترتیب زوج و یا فرد بودن تعداد چرخ‌دنده‌ها در ‌جهت و یا خلاف جهت شافت خروجی از شافت موتور در سمت ورودی تأثیرگذار است. انواع دینام گیربکس شافت مستقیم را با توجه به شکل ظاهری و روش نصب شدن بر روی دستگاه و کوپل بخش موتوری دسته‌‌بندی می‌کنند:

گیربکس شافت مستقیم فلنج‌دار

در بخش ورودی این گیربکس مستقیم از اتصال فلنجی برای کوپل شدن بر روی الکتروموتور استفاده شده ‌است. سمت خروجی این گیربکس‌ها نیز از نوع فلزی هستند. کاربردهای گیربکس شافت مستقیم فلنج‌دار برای طراحی عموم سیستم‌های صنعتی از قبیل پمپ‌ها و کمپرسورها و انواع میکسر متداول است. در عین ‌حال قیمت الکتروگیربکس این مدل‌های فلنج‌دار با توجه به مکانیزم طراحی و ظرفیت آنها تعیین خواهد شد. اتصال این مدل گیربکس شافت مستقیم تنها از طریق فلنج امکان‌پذیر است و همین بخش فلنجی برای ثابت نگه‌داشتن و پایدار شدن گیربکس کارایی دارد. از این سری برای مونتاژ انواع سیستم‌های موتور گیربکس استفاده می‌کنند.

موتور گیربکس شفت مستقیم فلنج دار

گیربکس شافت مستقیم پایه‌دار

در مدل‌های پایه‌دار از بدنه گیربکس برای اتصال بر روی دستگاه استفاده ‌شده است. این مدل‌های پایه‌دار همگی دارای هالو شافت در سمت خروجی خود هستند. به ‌این ‌ترتیب وزن گیربکس برای مستقر شدن بر روی دستگاه از طریق بدنه الکتروگیربکس شافت مستقیم انجام می‌شود. خرید گیربکس مستقیم از نوع پایه‌دار متداول است. این مدل‌ها از قابلیت مانور بالایی در راه‌اندازی تجهیزات صنعتی برخوردار هستند. تا جاییکه به‌ راحتی می‌توانیم با نصب تسمه فولی از آنها برای راه‌اندازی سیستم‌های متنوع صنعتی استفاده کنیم. نوار نقاله‌ها، میکسرها، کانوایرها و حتی انواع پمپ‌ها از کاربردهای متنوع گیربکس مستقیم پایه‌دار هستند. موقعیت شافت الکتروموتور این گیربکس‌ها به‌ راحتی و با جابجایی محل قرارگیری پایه قابل تنظیم شدن است که شرایط استفاده از آنها در سیستم‌های مختلف صنعتی خصوصا طراحی موتور گیربکس سه‌فاز را ساده‌تر خواهد کرد. در عین ‌حال به ‌راحتی می‌توانیم با حذف بار از روی شافت الکتروموتور این گیربکس‌ها برای تعمیر و سرویس اقدام کنیم.

الکتروگیربکس شافت مستقیم چه نیازهایی را می تواند پاسخ دهد؟

محوری‌ترین نکته در مورد استفاده از گیربکس‌ها در مراکز مختلف صنعتی، ویژگی‌های مورد نیاز برای پاسخگویی به هر نیاز صنعتی است. مثلا در بسیاری از کارخانجات یا کارگاه‌ها، نیاز اصلی به گیربکس‌هایی است که بتوانند دور خروجی بالایی را تامین کنند. برای چنین نیازی، موتورهای گیربکس شافت مستقیم از اولین پیشنهادهای کارشناسان هستند.

بسته به هر نوع نیاز و درخواست صنعتگران، ممکن است گیربکس‌های مختلفی برای پاسخگویی به درخواست آن‌ها پیشنهاد شود. در بسیاری از کارگاه‌ها به دلایل فنی، وزن و ابعاد گیربکس‌ها نیز مورد درخواست است. یعنی محدوده خاصی برای وزن و اندازه گیربکس در نظر گرفته می‌شود.

موتور گیربکس شافت مستقیم ترمینال بغل

موتور گیربکس شافت مستقیم به دلیل وزن پایینی که نسبت به سایر انواع موتورهای گیربکس‌دار دارد، گزینه خوبی برای چنین نیازهایی است. سازگاری بالای نوع یادشده از الکتروگیربکس‌ها با شرایط نصب و... باعث شده است تا در طیف عظیمی از نیازها و درخواست‌های صنعتی، از اولین گزینه‌ها باشد.

روش طراحی انواع گیربکس شافت مستقیم

مکانیزم طراحی انواع گیربکس مستقیم ساده است و با قرار گرفتن چرخ‌دنده های مارپیچی (هلیکال) در امتداد هم انجام می‌شود. اما چگونگی قرار گرفتن این چرخ‌دنده‌ها در کنار یکدیگر مکانیزم کار و ساختار نهایی گیربکس‌های مستقیم را تغییر می‌دهد. گیربکس‌های تک‌استیج ساده‌ترین نوع هستند. در این مدل‌ها از یک جفت چرخ‌دنده هلیکال در امتداد یکدیگر استفاده‌ شده است. بنابراین شافت خروجی گیربکس در خلاف جهت شافت موتور می‌چرخد. در صورتی ‌که به تعداد چرخ‌دنده‌های هلیکال موازی این دو چرخ‌دنده اضافه شود، الگوی چرخش محور خروجی و همچنین سرعت، نسبت تبدیل و در نهایت قدرت گیربکس تغییر می‌کند. به‌ عنوان مثال گیربکس شافت مستقیم دو استیج قرار دارد که با نوعی ساختار دو مرحله‌ای از چرخ‌دنده هلیکال برای کاهش سرعت و افزایش قدرت و در نهایت هم‌جهت شدن شافت خروجی با شافت موتور استفاده ‌شده است. به ‌همین ترتیب گیربکس شفت مستقیم سه‌استیج قرار دارد که با افزایش طول چرخ‌دنده و اضافه کردن یک چرخ‌دنده هلیکال دیگر مقدار گشتاور خروجی افزایش پیدا می‌کند.

موتور گیربکس شفت مستقیم

مزایا و قابلیت‌های استفاده از انواع گیربکس شافت مستقیم

انواع گیربکس شافت مستقیم با توجه به طراحی ساده، نصب آسان و قابلیت کارکرد مطمئن و همچنین انعطاف‌پذیری بالا برای کوپل شدن بر روی انواع سیستم‌ها مورد توجه گسترده‌ای هستند. کاربرد این نوع گیربکس قابل‌ توجه است و مزایای استفاده از آن به قرار زیر است:

  • راندمان بالایی دارند تا جاییکه حداکثر توان موتور را با کمترین اتلاف منتقل می‌کنند. راندمان برخی از مدل‌ها فراتر از ۹۰ درصد است.
  • طراحی ساده و در عین ‌حال آرام و کم‌صدا دارند.
  • از این گیربکس‌ها می‌توان برای کار در سرعت‌های بسیار بالا با کمترین لرزش استفاده کرد.
  • روش نگهداری و تعمیرات و سرویس این گیربکس‌ها ساده است.

فروش الکتروگیربکس شافت مستقیم

در بازار اتوماسیون صنعتی ایران، انواع مختلفی از این محصول وجود دارد که در برندهای مختلف عرضه می‌شوند. در سراسر دنیا به دلیل سودآوری و البته استقبال گسترده از الکتروگیربکس شافت مستقیم، برندهای بزرگ و معتبری اقدام به تولید و فروش این محصول می‌کنند. قیمت این محصولات بسته به فناوری ساخت، متریال قسمت‌های مختلف موتور و گیربکس و مواردی همچون برند سازنده می‌تواند متفاوت باشد.

در مورد تفاوت قیمت انواع مشابه از موتور گیربکس‌دار در برندهای مختلف، باید نکته مهمی را در نظر داشت. بازدهی عملی، طول عمر و البته تعمیرات و نگهداری موتور گیربکس‌دار شافت مستقیم در محصولات شرکت‌های مختلف ممکن است با یکدیگر متفاوت باشد. به همین دلیل است که در فروش موتور گیربکس شافت مستقیم تفاوت‌های قابل توجه بین محصولات برندهای مختلف دیده می‌شود.

از مهم ترین برندهای تولیدکننده و عرضه‌کننده الکتروگیربکس شافت مستقیم در ایران می‌توان به بنفیولی ایتالیا، ایلماز ترکیه، SEW، Bauer، Transtecno، Motovario، SITI، SPG، TAILI، رجیانا، ایماک و تی دبلیو تی اشاره کرد. همچنین برندهای ایرانی مانند پارس و شریف نیز در این زمینه فعال هستند و مدل هایی از موتور گیربکس‌دار شافت مستقیم را به بازار عرضه کرده اند.

لیست قیمت موتور گیربکس شافت مستقیم

همانطور که گفتیم قیمت در مدل های مختلف گیربکس شافت مستقیم بر اساس عوامل مختلف ممکن است متفاوت باشد. ابتدا باید مشخصات فنی که برای پاسخگویی به نیاز صنعتی لازم دارید، برآورد شود. سپس باید این اطلاعات را با مشخصات فنی و اطلاعات مخصوص هر الکتروگیربکس شافت مستقیم تطابق دهید. با این کار می‌توانید انواع موتورهای گیربکس مناسب برای پاسخگویی به نیاز خود را پیدا کنید.

عوامل تأثیرگذار بر قیمت الکترو گیربکس شافت مستقیم

لیست قیمت موتور گیربکس شافت مستقیم در کل به نسبت از دیگر گیربکس‌های صنعتی کمتر است. طراحی ساده و استفاده حداقلی از دنده‌های هلیکال در کاهش قیمت این گیربکس‌ها نقش دارند. عوامل تعیین‌کننده قیمت به ‌قرار زیر هستند:

  • توان و ظرفیت ورودی گیربکس
  • نسبت تبدیل و دور خروجی گیربکس
  • سایز گیربکس
  • روش نصب از مدل‌های فلنجی و یا پایه‌ای
  • برند سازنده گیربکس

شرایط فنی و کاربردی انواع دینام گیربکس شافت مستقیم به فاکتورهای گوناگونی بستگی دارد. این گیربکس‌ها اگر چه طراحی ساده‌ای دارند و محور اتصال آنها کاملاً مستقیم است؛ اما در عمل وقتی کارآمد هستند که از نظر مشخصه‌های فنی با شرایط سیستم و بار وارد شده بر آنها سازگار باشد.

نسبت تبدیل و مقدار سرعت در شافت خروجی عامل تعیین‌‌کننده‌ای از شرایط نصب و کاربرد الکتروگیربکس شافت مستقیم است. نسبت تبدیل این گیربکس‌ها برای کاهش سرعت و افزایش گشتاور موتور تنظیم شده ‌است که باید با مشخصه‌های فنی سیستم صنعتی سازگار شود. در عین ‌حال هر گیربکس شافت مستقیم ظرفیت محدودی دارد. بررسی حداکثر توان ورودی یکی دیگر از فاکتورهای تعیین‌‌کننده حین خرید و فروش گیربکس مستقیم است. تا جاییکه لازم است همخوانی مقدار توان موتور با ظرفیت اسمی گیربکس بررسی شود.

مرحله بعدی دریافت لیست قیمت محصولاتی است که شناسایی کرده‌اید. حال باید با توجه به کیفیت ساخت، طول عمر و بازدهی موتور گیربکس برندهای موجود در بازار، قیمت‌های آن‌ها را بررسی کنید. البته برای دریافت قیمت‌های واقعی باید سعی کنید تا لیست قیمت را از طریق نمایندگی رسمی هر برند دریافت کنید. برخی فروشگاه‌ها به عنوان مرجع اصلی فروش موتور گیربکس شافت مستقیم، لیست قیمت برندهای ایرانی، چینی و خارجی را در اختیار شما قرار می‌دهند.

با استفاده از این اطلاعات می‌توانید تصمیم نهایی را با مشاوره رایگان با کارشناسان نمایندگی در خصوص خرید الکتروگیربکس شافت مستقیم بگیرید. در خرید از نمایندگی بدون شک مناسب‌ترین قیمت ممکن در بازار را دریافت خواهید کرد. همچنین اصالت برند و سلامت موتور و گیربکس برای شما تضمین می‌شود.

 

 

مشاهده بیشتر
مشاهده به صورت مشبک لیست Expand

1343 آیتم

صفحه
هر صفحه
تنظیم بصورت نزولی
نمایش کالای 1 تا کالای 24 مجموع کل: 1343 کالا
مشاهده به صورت مشبک لیست Expand

1343 آیتم

صفحه
هر صفحه
تنظیم بصورت نزولی
محصولات بیشتر
نظر