شرکت هوشمند سازان حرکت

موتور گیربکس حلزونی

  • ارزان ترین
  • گران ترین
  • کمترین وزن
  • بیشترین وزن
  • بیشترین موجودی
مشاهده به صورت

معرفی کوتاه موتور گیربکس حلزونی

گیربکس حلزونی یکی از پرکاربردترین مدل‌های گیربکس در دنیای مکانیک است که به کمک الکتروموتورها می‌تواند وظایف بسیار مهمی را انجام دهد. موتور گیربکس حلزونی از یک ماردون و چرخ دنده متصل به هم تشکیل شده که می‌تواند توان دریافتی از شفت اصلی موتور را به صورت 90 درجه تغییر دهد. همچنین این دسته از گیربکس‌ها دارای قدرت تبدیل گشتاور و نیروی بالایی هستند.

اجزای داخلی موتور گیربکس حلزونی

مشخصات فنی موتور گیربکس حلزونی

موتور گیربکس حلزونی پوسته‌ای با ظاهر گرد دارد. البته برخی از مدل‌ها را به شکل مکعبی و با الگوی موتور گیربکس کتابی طراحی کرده‌اند که هر دو بدنه (گرد و یا کتابی) از کاربردی‌ترین نوع گیربکس‌های صنعتی هستند. موتور گیربکس حلزونی از سه بخش اصلی ساخته شده است:

موتور الکتریکی نیروی اولیه را ایجاد می‌کند و به صورت مستقیم با سرعت و گشتاور خروجی گیربکس متناسب است در طراحی بخش فنی دینام گیربکس حلزونی از یک ماردون در کنار یک چرخ‌دنده که از جنس برنزی استفاده ‌شده است. این چرخ‌ دنده در موتور گیربکسی حلزونی مقاومت بالا، استحکام و پایداری قابل‌ توجهی دارد. هاب کروی، شافت و بلبرینگ بخش‌های دیگر الکتروموتور گیربکس‌دار کوچک را تشکیل می‌دهند.

جنس بدنه اغلب مدل‌های دینام گیربکس، چدنی و یا آلومینیومی است که هر دو نوع از توانایی مقابله با لرزش و یا تکان‌های شدید دستگاه برخوردار هستند. در عین ‌حال ورودی موتور گیربکس‌دار حلزونی به شکل هالو‌شفت و یا فلنجی طراحی ‌شده است که برای اتصال به الکتروموتور لازم است تا از کوپلینگ استفاده کنید.

در بخش فنی موتور گیربکس‌دار حلزونی ورودی دنده ماردونی فولادین با دنده خروجی که معمولاً از جنس برنجی است، در تماس است و همزمان که برای کاهش دور و افزایش قدرت و گشتاور به‌کار گرفته شده می‌تواند زاویه ۹۰ درجه‌ای در خروجی موتور بغل گیربکس ایجاد نموده و با توجه به جهت چرخش محور اصلی گشتاور مورد نظر را انتقال می‌دهند. نسبت تبدیل در انواع دینام گیربکس از محدوده ۷ الی ۲۳۰۰ طراحی شده است. ماردون شبیه به یک پیچ بزرگ با خاصیت های فنی خاص می‌باشد. این قطعه به سر شفت محرک موتور متصل شده و باعث چرخش چرخ دنده می‌شود. عموم مدل‌ها از نوع موتور گیربکس حلزونی سه‌فاز و حتی تکفاز مناسب فعالیت‌های صنعتی هستند. این درحالی است که از انواع اینورتر نیز می‌توان برای کنترل سرعت موتور گیربکس استفاده کرد.

ماردون و چرخ دنده

ویژگی‌های الکتروموتور گیربکس حلزونی

چرخش 90 درجه شفت خروجی

در بسیاری از سیستم‌های کاربردی و دستگاه‌ها محدودیت فضا وجود دارد و نمی‌توان موتور و گیربکس را با هم در یک راستا مثل گیربکس خورشیدی استفاده نمود. گیربکس حلزونی به خاطر سیستم داخلی خود به راحتی امکان چرخش شفت خروجی با زاویه 90 درجه را می‌دهد.

موتور گیربکس دار حلزونی

راندمان گیربکس و صدای خروجی

از عیوب بزرگ موتور گیربکس حلزونی می‌توان به راندمان پایین و صدای گیربکس آن اشاره کرد. این نوع از الکتروگیربکس‌ها به خاطر سایش دو قطعه اصلی (ماردون و چرخ دنده) اصطکاک بالا و صدای قابل توجهی تولید می‌کند.

چرخش شفت خروجی موتور گیربکس‌دار حلزونی

در موتور گیربکس حلزونی با نسبت‌های تبدیل بالا، شفت خروجی که به چرخ دنده متصل است قفل می‌شود و یا به سختی حرکت می‌کند و حالتی یک طرفه دارند. این موضوع در بسیاری از سیستم‌ها به ویژه بالابرها که در حالت خاموشی موتور، فشار جاذبه بر شفت می‌آید و باعث سقوط بار به پایین می‌شود بسیار مناسب است.

قیمت مناسب

شاید بتوان گفت اصلی‌ترین دلیل مشتریان برای خرید و استفاده از این نوع الکتروگیربکس قیمت بسیار مناسب آن است و از بقیه موتورگیربکس‌ها در یک اندازه و گشتاور، حدود 20 درصد ارزان‌تر است.

الکتروموتور گیربکس دار حلزونی

انواع موتور گیربکس حلزونی براساس نوع اتصال شافت

چگونگی کوپل شدن بخش موتوری و گیربکسی در انواع دینام گیربکس متفاوت است. الگوی طراحی گیربکس و همچنین نسبت تبدیل و ظرفیت آن بر چگونگی کوپل شدن و در نهایت کاربردهای موتور گیربکس حلزونی تأثیرگذار است. از طرفی قیمت موتور گیربکس حلزونی کاملاً وابسته به نوع طراحی آن تعیین خواهد شد. این گوناگونی به ‌قرار زیر است:

  • موتور گیربکس حلزونی با طراحی شفت گرد
  • این نوع را با عنوان گیربکس‌های سری VF معرفی می‌کنند. عموم موارد کاربردی الکتروموتور گیربکس‌دار کوچک نیز از همین سری VF با طراحی شفت گرد هستند. در این مدل هر دو ورودی و خروجی گیربکس از نوع شافت مستقیم است. انواع این مدل‌ها را با توجه به سایز گیربکس دسته‌بندی می‌کنند که تأثیر مستقیم بر قیمت موتور گیربکس صنعتی دارد. انواع گیربکس‌های حلزونی در سایزهای VF62 الی VF210 دسته‌بندی می‌شوند. در این ‌میان موتور گیربکس حلزونی از سری VF86 و VF110 کاربردی‌ترین مدل‌ها در اتوماسیون صنعتی هستند.

  • موتور گیربکس حلزونی با طراحی فلنج‌دار گرد
  • گیربکس حلزونی سری MVF است که بر پایه اتصال فلنجی بدون نیاز به نصب پایه طراحی شده است. در طراحی بخش گیربکس این مدل‌ها از ورودی هالو‌شافت و اتصال فلنج برای کوپل شدن به دستگاه استفاده ‌می‌کنند. این روش طراحی باعث می‌شود تا بخش موتوری به ‌راحتی به بخش گیربکس متصل شده و راندمان بالایی داشته باشد. همچین می‌توان از همان اتصال فلنجی برای نصب و استقرار گیربکس بدون نیاز به پایه استفاده کنیم. خرید موتور گیربکس حلزونی سری MVF با کوپل مستقیم در طراحی انواع ماشین‌آلات صنعتی متداول است.

  • موتور گیربکس حلزونی با طراحی شافت ورودی و فلنج خروجی
  • گیربکس‌هایی کاربردی است که از تطبیق مدل‌های VF و FC طراحی شده است. به این گیربکس‌ها اصطلاحا سری VF/FC گفته می‌شود. در ساخت این مدل موتور گیربکس‌دار حلزونی از جعبه‌دنده با شافت ورودی و فلنچ خروجی استفاده ‌شده است و برای طراحی سیستم‌های صنعتی کاربردی گسترده دارند.

  • موتور گیربکس حلزونی با طراحی ورودی و خروجی هالو شافت
  • برای طراحی این مدل از گیربکس‌های حلزونی با ورودی و خروجی از نوع هالو‌شافت استفاده شده ‌است که آنها را با عنوان گیربکس حلزونی MVF/FC می‌شناسیم. نصب و راه‌اندازی این نوع موتور گیربکس کتابی تقریباً ساده است. در عین ‌حال برای طراحی در تیپ‌های مختلف و سایزهای گوناگون عرضه شده‌اند. معمولاً بدنه گیربکس این سری را از جنس چدنی می‌سازند. فروش موتور گیربکس حلزونی سری MVF/FC برای طراحی دستگاه‌های کشاورزی و صنایع دریایی متداول است.

کاربردهای الکتروموتور گیربکس دار حلزونی چیست؟

با قاطعیت می‌توان گفت که بیشترین کاربرد موتورهای گیربکس‌‌دار در دستگاه‌های انتقال مواد اولیه و پرس‌های صنعتی است. همچنین الکتروموتورهای گیربکس حلزونی در ساخت آسانسورهای خانگی نیز کاربرد دارند و با استفاده از آن‌ها می‌توان بالابرهای خوش قیمتی ساخت. در دنیای حمل و نقل نیز یک موتور گیربکس حلزونی dc می‌تواند کنترل بادبان‌های یک کشتی را بر عهده بگیرد.

همچنین از موتور گیربکس حلزونی 12 ولت در خودروها برای حرکت برف پاک‌کن و صندلی برقی و … استفاده می‌شود.

موتور گیربکس برف پاک کنی

اشتباهات رایج نگهداری از موتور گیربکس حلزونی

موتور گیربکس‌دار حلزونی کاربردی گسترده در طراحی انواع سیستم‌های صنعتی در صنایع مختلف دارد. برای انتقال توان، کنترل سرعت موتور و افزایش گشتاور و همچنین تغییر زاویه محور موتور در طراحی دستگاه‌های گوناگون می‌توانیم از انواع موتور گیربکس حلزونی و یا موتور بغل گیربکس استفاده کنیم. در عین ‌حال بارها شاهد هستیم که از این گیربکس‌ها تحت شرایط نامناسب بهره برداری می‌شود. برخی از رایج‌ترین اشتباهات در استفاده از انواع گیربگس حلزونی به قرار زیر هستند:

  • شفت گیربکس با موتور هم آکس (تراز) نیست. هر نوع انحراف باعث خرابی موتور گیربکس حلزونی خواهد شد.
  • اگر الکتروموتور روی فلنج گیربکس به طور کاملا صحیح و اصولی کوپل نشود، در این صورت فشار زیادی به گیربکس وارد خواهد شد.
  • اگر در بازه‌های مناسب برای سرویس و بازدید سطح روغن موتور گیربکس کتابی اقدام نشود، مشکل ایجاد می‌شود و حتماً لازم است تا در بازه‌های هر 6000 ساعت کارکرد متوالی روغن گیربکس را تعویض کنید.
  • اگر از حداکثر توان موتور گیربکس حلزونی در لحظه راه‌اندازی استفاده نشود، مشکل ایجاد می گردد و بهتر است حداکثر بار به شکل پله ای اضافه شود.
  • اگر در انتخاب نوع واسکازین مصرفی الکتروموتور گیربکس دار دقت لازم صورت نگیرد، مشکل ایجاد می گردد. روغن مصرفی نمره ۱۵۰ برای محیط‌های معتدل و واسکازین نمره ۲۲۰ برای محیط‌های گرم و رطوبتی مناسب هستند.
  • عدم تعویض روغن پس از راه اندازی گیربکس برای اولین بار. از آنجا که در گیربکس‌های تازه براده‌های فلزی باقی مانده است عدم تعویض روغن باعث خرابی چرخ دنده می‌شود.

موتور گیربکس حلزونی DC چیست؟

بخشی از انواع دینام گیربکس‌های کاربردی در صنایع و یا طراحی تجهیزات ساختمانی و سیستم‌های رباتیک از نوع موتور گیربکس حلزونی DC هستند. معمولاً این مدل‌های DC در سری الکتروموتور گیربکس‌دار کوچک هستند. در عین ‌حال برای طراحی این مدل‌ها از آرمیچر با برق DC استفاده شده ‌است. انواع این مدل‌ها را به شکل موتور گیربکس حلزونی ۱۲ ولت و یا موتور گیربکس حلزونی ۲۴ ولت طراحی می‌کنند.

قیمت موتور گیربکس صنعتی

قیمت موتور گیربکس صنعتی به عوامل گوناگون و تحت تأثیر فاکتورهای متنوع قرار دارد. نوع موتور کار شده در قیمت نهایی تأثیرگذار است. تا جاییکه معمولاً قیمت موتور گیربکس سه‌فاز از قیمت موتور گیربکس تکفاز بالاتر است. از طرفی نوع کوپلینگ، سایز گیربکس، جنس بدنه و چرخ‌دنده گیربکس و… از دیگر عوامل تعیین‌‌کننده قیمت موتور گیربکس حلزونی هستند.

خرید از ماناموتور

اگر قصد خرید یک موتور گیربکس حلزونی را دارید، می‌توانید از سایت ماناموتور کمک بگیرید. ما در سایت خدمات مختلفی را برای شما مشتریان عزیز قرار داده‌ایم تا بتوانید به ساده ترین شکل ممکن الکتروموتور و دینام با گیربکس صنعتی را انتخاب و تهیه فرمائید. برای خرید نیز کافیست به دسته‌بندی مربوطه مراجعه کرده و الکتروموتور را در سبد خرید قرار دهید. پس از ثبت سفارش نیز الکتروموتور در کمترین زمان به دستتان می‌رسد. 

 

 

مشاهده بیشتر
مشاهده به صورت مشبک لیست Expand

25 آیتم

صفحه
هر صفحه
تنظیم بصورت نزولی
نمایش کالای 1 تا کالای 24 مجموع کل: 25 کالا
مشاهده به صورت مشبک لیست Expand

25 آیتم

صفحه
هر صفحه
تنظیم بصورت نزولی
محصولات بیشتر
نظر