شرکت هوشمند سازان حرکت

گیربکس خورشیدی

  • ارزان ترین
  • گران ترین
  • کمترین وزن
  • بیشترین وزن
  • بیشترین موجودی
مشاهده به صورت

گیربکس خورشیدی چیست

گیربکس خورشیدی، یکی از برترین جعبه دنده های ساخته شده برای استفاده در صنایع سنگین است. این گیربکس در صنایع سنگین مانند پتروشیمی ها، از سایر انواع گیربکس صنعتی، بازدهی بیشتری دارد. این نوع از جعبه دنده ها همچنین در صنایع طراحی و ساخت پمپ کاربرد گسترده ای دارد.

اجزای داخلی گیربکس خورشیدی

علت نامگذاری این نوع گیربکس به خورشیدی به علت نوع دنده ی به کار رفته در آن است. چون این دنده شبیه به خورشید است و درست در مرکز آن قرار گرفته است که باعث شباهت عملکرد آن با منظومه شمسی، سیارات و در مرکز آن ها خورشید است، در نتیجه به این گیربکس، گیربکس خورشیدی گفته میشود.

در این گیربکس، چرخ دنده مرکزی سواری روی شفت های هم تراز به وسیله الکتروموتور یا هر نوع تحریک دیگری به حرکت می افتد. به دلیل نوع ارتباط چرخ دنده ها، سایر انواع چرخ دنده ها در اطراف چرخ دنده مرکزی نیز وابسته به آن شروع به حرکت می کنند. به همین دلیل است که این گیربکس به این نام شناخته می شود. گیربکس خورشیدی به صورت طبقه طبقه است که هر کدام از این طبقات نسبت های خود را دارند.

در این مقاله، اصول عملکردی و سایر اطلاعات فنی چرخ دنده های خورشیدی به همراه نکات مهم در خرید و انتخاب آن ها را برای شما بیان می کنیم.

گیربکس چیست

گیربکس وسیله ای است که میتواند سرعت را به گشتاور تبدیل کند و بالعکس. گیربکس یک نسبت دارد که با دانستن آن میتوان به این موضوع پی برد که پس از نصب گیربکس به موتور چه تغییراتی در سرعت به وجود می آید. به عنوان مثال اگر یک موتور دارای سرعت 1500 دور در دقیقه باشد و یک گیربکس با نسبت 100 به آن متصل کنیم، پس از نصب گیربکس سرعت موتور به 15 دور در دقیقه میرسد.

گیربکس خورشیدی چگونه کار میکند

گیربکس خورشیدی نیز مانند سایر گیربکس ها سرعت را زیاد و گشتاور را کم میکند و یا برعکس سرعت را کم و گشتاور را زیاد میکند. دنده های موجود در این گیربکس به سه دسته خورشیدی، هرزگرد و رینگی تقسیم میشوند که از بین این سه نوع خورشیدی از بقیه مهم تر است زیرا در حقیقت این دنده عامل محرک است. در ساختمان گیربکس خورشیدی، دنده خورشیدی در وسط قرار دارد که دنده رینگی آن را احاطه کرده و دنده هرزگرد بین این دو قرار دارد.

ساختار گیربکس خورشیدی

جعبه دنده خورشیدی در واقع مجموعه ای از چرخ دنده ها با آرایش دورانی منظم و دو شفت ورودی و خروجی هم راستا است. یک جعبه دنده خورشیدی در واقع به منظور انتقال بیشترین میزان گشتاور در فشرده ترین و جمع و جورترین حالت ممکن استفاده می شود. در مهندسی مکانیک این هدف از کاربرد torque density یا چگالی گشتاور نامیده می شود.

داخل گیربکس خورشیدی

کاربرد جعبه دنده خورشیدی

موارد زیر مثال هایی واضح از کاربردهای صنعتی گیربکس خورشیدی هستند:

  • در ربات ها برای افزایش گشتاور
  • در ماشین های چاپ برای کاهش سرعت غلتک ها
  • موقعیت یابی دقیق در صنایع حساس و نیازمند پوزیشنینگ با دقت بالا
  • در دستگاه های پکینگ و بسته بندی در صنایع قابل بازتولید
  • صنایع سنگین نفت، گاز و پتروشیمی، صنایع سنگین فلزی مانند فولاد

نکات قاب توجه در خرید جعبه دنده خورشیدی

تمامی پاسخ ها برای این سوال، به غیر از عوامل کیفی و تولید، به محل دقیق استفاده از گیربکس بستگی دارد. اول از همه، باید به ویژگی های فنی اصلی یک گیربکس خورشیدی توجه کنید. مواردی مانند نسبت تبدیل، بکلش یا همان لقی چرخ دنده های گیربکس و گشاور، از جمله مهم ترین مشخصات فنی هستند که هنگام خرید باید بر اساس نیاز به آن ها توجه داشته باشید.

پس از عوامل فنی در درجه بعدی باید میزان سر و صدای ایجادشده گیربکس و عوامل کیفی مانند مقاومت آن در برابر خوردگی را در نظر داشته باشید. روان کننده ها و خنک کننده های استفاده شده در هر گیربکس نیز نقش زیادی در طول عمر، جلوگیری از خوردگی و سر و صدای کمتر آن ها دارند

برندهای تولید کننده گیربکس خورشیدی

برندهای مشهور و معتبری در سراسر دنیا، انواع مختلف جعبه دنده خورشیدی را با کاربری های متفاوت تولید می کنند. بر اساس دور نهایی خروجی گیربکس از 0 تا 50 دور بر دقیقه، نسبت های تبدیل از 1 به 5 تا 1 به 100 و پوسته های آلومینیومی و چدنی بیش از صدها نوع از این گیربکس امروزه در بازار کالاهای صنعتی ایران وجود دارد. از انواع برندهای معتبر تولید کننده گیربکس خورشیدی حاضر در بازار ایران، میتوان به برندهای اپکس، لیمینگ، ریکون و سیبونی اشاره کرد که شما میتوانید بر حسب نیاز خود آن ها را در فروشگاه اینترنتی مانا موتور خریداری کنید.

مشاهده بیشتر
هیچ محصولی مطابق با انتخاب شما وجود ندارد.
محصولات بیشتر
نظرات | پرسش و پاسخ | درخواست