شرکت هوشمند سازان حرکت

گیربکس حلزونی

  • ارزان ترین
  • گران ترین
  • کمترین وزن
  • بیشترین وزن
  • بیشترین موجودی
مشاهده به صورت

ساختار و عملکرد گیربکس حلزونی

ارزان ترین خرید موتور گیربکس مورد نیاز استفاده از موتور AC چینی مثل الکتروموتور استریم به همراه گیربکس حلزونی می باشد که در این مقاله شما را با این نوع گیربکس های پر استفاده در صنعت آشنا می کنیم.

گیربکس حلزونی یکی از ساده ترین انواع گیربکس های موجود در بازار است. منظور از ساده ترین، ساختار و طراحی چنین گیربکس هایی است. از نظر نوع کلی، گیربکس های فوق زیرمجموعه ای از انواع گیربکس دو دنده ای هستند. علت اصلی نامگذاری این نوع از جعبه دنده ها، شکل کلی آن ها و البته نوع چرخ دنده های استفاده شده در آن است.

اجزای داخلی گیربکس حلزونی

گیربکس فوق شامل چرخ دنده های حلزونی است. از طرفی دیگر، قسمت دایروی و قسمت خطی طراحی شده برای محفظه این نوع از گیربکس ها، بسیار شبیه به شکل حلزون است. گیربکس های حلزونی، محور اعمال نیرو را به دلیل ساختاری که دارند، به راحتی تغییر می دهند. به همین دلیل است که در کاربردهایی ویژه مانند بالابرها و اتوماسیون حمل و نقل مواد استفاده می شوند.

همچنین گیربکس های یادشده عملکرد پیوسته و نرمی دارند. به همین دلیل است که به عنوان بهترین گزینه ها در هر مکان که نیاز با بالا یا پایین آوردن اجسام یا.. و است، شناخته می شود. البته کاربردهای دیگری نیز برای جعبه دنده حلزونی تعریف شده است. مثلا برای راه اندازی گیربکس های عظیم با ابعاد بزرگ، به عنوان استارتر از انواع کوچک جعبه دنده های حلزونی استفاده می شود.

پس از بررسی عملکرد نوع گیربکس یادشده، نکات مهم در انتخاب آن و معروف ترین برندهای تامین کننده آن در بازار ایران را معرفی کنیم.

جعبه دنده فوق از یک مارپیچ از جنس فولاد و یک دنده برنزی تشکیل شده است. با چرخش شفت ورودی این جعبه دنده، مارپیچ به حرکت درآمده و دنده را نیز به حرکت می اندازد. حال شفت خروجی می تواند نتایج حاصل از تغییر قدرت و کنترل آن را به اپراتور بدهد.

نکته مهمی که در مورد تفاوت های این نوع گیربکس با سایر انواع گیربکس ها از نظر اقتصادی باید به آن اشاره کنیم، قیمت پایین تر آن است. یک بررسی نسبی در بین انواع گیربکس صنعتی نشان می دهد، در هر کاربری قیمت گیربکس های حلزونی نسبت به سایر انواع گیربکس ها به شکل قابل ملاحظه ای پایین تر است.

البته از طرفی دیگر باید سایر مشخصات فنی این گیربکس را هم در نظر داشته باشیم. یکی از نقطه ضعف های اصلی نوع گیربکس ذکرشده نسبت به سایر انواع، افت گشتاوری است که در خروجی گیربکس رخ می دهد. بررسی ها نشان داده است که گشتاور خروجی از جعبه دنده های حلزونی، حتی می تواند تا 30 درصد افت داشته باشد. این عدد، بزرگترین افت ثبت شده در میان تمامی انواع گیربکس های صنعتی است.

در برندهای معتبر و استاندارد جهانی جعبه دنده حلزونی، مکانیزم گیربکس حلزونی به گونه ای است که این افت مقادیر کمتری دارد. خصوصا در برندهای آلمانی، با استفاده از ساختار و طراحی جدید، این افت گشتاور در خروجی تا حد قابل قبولی کاهش یافته است. در گیربکس های حلزونی برند SEW آلمان، کاهش 15 درصدی افت گشتاور با استفاده از دو دنده هلیکال و دو ماردون حاصل شده است.

کاربری و سایر ناگفته های انواع جعبه دنده های حلزونی

به طور کلی، انواع جعبه دنده حلزونی در کاربری هایی متفاوت استفاده می شوند. هر زمان که نیاز به گشتاورهای متوسط و کمتر است، جعبه دنده حلزونی استفاده می شود. همچنین به دلیل زاویه 90 درجه ای انتقال قدرت محوری، این نوع گیربکس ها ایده آل ترین انتخاب برای مکان هایی هستند که کمبود فضا وجود دارد.

گیربکس حلزونی

یکی دیگر از مزایای خاص گیربکس های یادشده، نصب منعطف و آسان آن ها است. برخلاف گیربکس حلزونی که قابلیت نصب به 8 حالته دارد، سایر انواع گیربکس ها مشکلات زیادی به هنگام نصب دارند. همچنین در جعبه دنده حلزونی، لقی یا بکلش مناسبی برای جلوگیری از قفل شده دنده ها و اختلال در عملکرد گیربکس پیش بینی شده است.

انواع جعبه دنده حلزونی

به طور کلی، دسته حلزونی گیربکس ها، در انواع شفت دار و هالو شفت دار یا همان کرانویل ساخته می شود. مشهورترین انواع گیربکس های حلزونی عبارتند از:

  • NMRV
  • MRV
  • SHRV
  • VF
  • VF/FC
  • MVF/FC
  • MVF
  • NRV

گیربکس های مکعبی حلزونی، توانایی تحمل گشتاورهایی در محدوده 8 تا 2000 نیوتون متر را دارند. همچنین مدل فوق از جعبه دنده های حلزونی، قابل کوپل کردن با الکتروموتورهای با توان 0.06 کیلووات تا 7.5 کیلووات است. این درحالی است که سایر انواع گیربکس های حلزونی، معمولا توانایی تحمل گشتاورهای 13 تا 7000 نیوتون متر را دارا هستند. همچنین الکتروموتورهایی با توان 0.5 اسب بخار تا 25 اسب بخار می توانند با سایر مدل های جعبه دنده حلزونی کوپل شوند.

نسبت تبدیل مدل های مختلف گیربکس حلزونی معمولا بین 5 تا 100 است. برای رسیدن به نسبت های بالاتر تنها با استفاده از نوع ذکرشده گیربکس، باید از ترکیب مرکب گیربکس ها استفاده شود. در این روش برای افزایش نسبت تبدیل جعبه دنده های حلزونی، دو گیربکس پشت سر هم قرار داده می شوند.

مشهورترین برندهای تولیدکننده جعبه دنده حلزونی

گستره وسیع کاربردهای این نوع از گیربکس صنعتی، باعث شده است تا برندهای متعددی در کشورهایی مانند چین، آلمان، ایتالیا و... اقدام به تولید مدل های مختلف گیربکس یادشده کنند. در کشور ما نیز تولیدکنندگان مطرح گیربکس صنعتی، اقدام به طراحی انواعی خاص از این محصول کرده اند.

برندهای سهند و شاکرین، دانا صنعت و بهکار در ایران، انواعی خاص از گیربکس های حلزونی را برای استفاده در صنایع کوچک و بزرگ داخلی تولید می کنند. قیمت این گیربکس ها در زمان فعلی در بازه حداقل 1 و حداکثر 7 میلیون تومان بر اساس مدل گیربکس است. البته با توجه به نوسانات همیشگی ارز در ایران، قطعا افزایش قیمت گیربکس های حلزونی ایرانی در سال های آتی نیز مورد انتظار است.

برندهای ایلماز، موتوواریو، SEW، بونفیلیولی، روسی و بایر نیز از جمله برندهای خارجی تولیدکننده گیربکس حلزونی هستند که در بازار ایران حضور فعالی دارند. قیمت این محصولات به دنبال نوسانات ارزی همواره در تغییر بوده و رو به افزایش است. اما بسیاری از جعبه دنده های حلزونی خارجی، کیفیت و طول عمر بسیار بالاتری دارند و در مواردی مانند نوسان ولتاژ دچار اختلال یا خرابی نمی شوند.

بهترین روش خرید جعبه دنده حلزونی

تعدد مدل ها و برندهای تولیدکننده این محصول به نوعی باعث سردرگمی خریدار می شود. نمایندگی های مرکزی فروش گیربکس های حلزونی، به دلیل تخصص و اعتباری که نزد تامین کنندگان دارند، بهترین گزینه ها برای خرید گیربکس حلزونی هستند.

در چنین مراکزی خرید شما کاملا تضمین می شود. زیرا اصالت برند و محصول شما ضمانت می شود و خرید بدون واسطه و با قیمت واقعی انجام می شود. بهتر است با مشاوره کارشناسان نمایندگی های فروش اقدام به انتخاب و خرید جعبه دنده حلزونی برای کاربری مورد نظر خود کنید.

گیربکس حلزونی در کاربردهایی مختلف صنعتی استفاده می شوند و عمدتا با کوپل به موتورهای سه فاز 1400 دور  مورد استفاده قرار می گیریند. گیربکس حلزونی به دلیل قیمت ارزان و حجم کم برای صنعت گران جذابیت بالایی دارد.

موتور گیربکس حلزونی

برای انتخاب یک گیربکس حلزونی و کوپل با الکتروموتور برای ساختن موتور گیربکس حلزونی ، در صورتی که قبلا موتور مورد نظر خود را انتخاب کرده اید، به پلاک موتور مراجعه کنید. سایز بدنه الکتروموتور یا همان فریم الکتروموتور را پیدا کنید و استاندارد فلنج آن را نیز بیابید. سایز فریم موتور یکی از اعداد 25 ، 30 ، 40 ، 50 ، 63 ، 71 ، 80 ، 90 ، 110 ، 112 ، 132 یا 165 خواهد بود. در صورتی می توانید بدون هیچ گونه تغییراتی گیربکس خود را به راحتی با موتور کوپل کنید که استاندارد فلنج الکتروموتور شما یکی از انواع B14 یا B5 یا B34 یا B35 باشد. در این صورت فلنج گیربکس ورودی گیربکس شما ترکیبی از عدد فریم و یکی از پارامترهای B14 (برای موتور با فلنج B14 و B34) و یا B5 (برای موتور با فلنج B5 یا B35) خواهد بود.

قیمت گیربکس حلزونی

قیمت گیربکس حلزونی بر اساس برند و کیفیت ساخت آن متفاوت است. اما در یک برند و با یک کیفیت، قیمت گیربکس حلزونی با سایز بزرگتر بیشتر است. به طور معمول در بیشتر برندها، نسبت گیربکس حلزونی بر قیمت آن تاثیری ندارد و قیمت گیربکس حلزونی در نسبت های مختلف یکسان می باشد.

محاسبات گیربکس

برای داشتن یک انتخاب دقیق از گیربکس حلزونی می بایست الف. سایز گیربکس حلزونی ، ب. نسبت گیربکس و ج. استاندارد فلنج ورودی گیربکس را مشخص نمایید. دقت کنید که برای محاسبات گیربکس می بایست به این صورت عمل نمایید که گشتاور نامی موتور ضربدر نسبت گیربکس انتخابی از گشتاور قابل تحمل خروجی گیربکس حلزونی کمتر باشد. برای محاسبات گیربکس برای کاربردهای خاص می توانید از مشاوره ماناموتور در تلگرام نیز استفاده کنید..

گیربکس حلزونی کوچک

گیربکس حلزونی کوچک در بازار صنعتی معمولا به سایزهای 25 و 30 و 40 اطلاق می شود. در گیربکس حلزونی کوچک می بایست به این نکته توجه فرمایید که معمولا کیفیت برند تاثیر زیادی بر خروجی گشتاور گیربکس دارد. در گیربکس حلزونی کوچک، فنر های قرار داده شده برای اورینگ ورودی گیربکس، اگر ضریب ارتجاعی بهینه نداشته باشند، می توانند تا حد زیادی گشتاور ورودی الکتروموتور را تحت تاثیر قرار دهند. استفاده از گیربکس حلزونی کوچک مخصوصا برای کوپل با الکتروموتور DC پیشنهاد نمی شود.

مشاهده بیشتر
مشاهده به صورت مشبک لیست Expand

1211 آیتم

صفحه
هر صفحه
تنظیم بصورت نزولی
نمایش کالای 1 تا کالای 24 مجموع کل: 1211 کالا
مشاهده به صورت مشبک لیست Expand

1211 آیتم

صفحه
هر صفحه
تنظیم بصورت نزولی
محصولات بیشتر
نظرات | پرسش و پاسخ | درخواست